Bekijk de meest recente nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U heeft de keuze uit een niet- en een met sleutel afsluitbare variant. Universele Raamgreep Zwart
Deze varianten zijn verkrijgbaar in aluminium en zwarte finish.
De afsluitbare veiligheidsraamgreep is SKG** gecertificeerd en
voldoet daarmee aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Bespaar nu in ruimte en kosten
De zelfstellende krukstift is een universele variant die de raamgrepen met de vaste stiftlengtes 32, 37, 40 en 42 mm kan vervangen in de voorraad. Dit brengt veel voordelen met zich mee.

Zo neemt het minder ruimte in beslag, zorgt het voor kostenbesparing en het voorraadbeheer wordt eenvoudiger door de universele toepasbaarheid.

Bekijk hier alle specificaties!

 • SKG** gecertificeerd
 • Zelf stellende krukstift 32-45 mm
 • Leverbaar in aluminium en zwarte finish
 • Uniek en slank design voor diverse raamtypes
 • Inclusief 45° ventilatiestand met klik
 • Geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende ramen
 • Standaard of afsluitbaar
 • Al geschikt vanaf doornmaat 14.5 mm (binnendraaiend) en 33 mm (buitendraaiend)
 • Eenvoudige montage

 Universele Raamgreep Zwart

Breed toepasbaar
De S2 universele raamgreep is geschikt voor toepassing op aluminium, houten en kunststof ramen met een 42 mm hart op hart afstand. De raamgreep kan bij draai-, val-, uitzet- en draaikiepramen toegepast worden. 

Na montage kunt u de raamgreep eenvoudig in de geïntegreerde 45° stand klikken wanneer het raam voorzien is van een ventilatie- of beluchtingsstand. 

 

Naast het standaard S2 aluminium assortiment hefschuifdeurbeslag is er nu ook een hefschuifgreep voor deuren met rolgordijnen, rolluiken of screens beschikbaar! Dit speciaal ontwikkelde hefschuifdeurbeslag is voorzien van een platte greep, waardoor u deze greep altijd kunt gebruiken in combinatie met raambekleding. Voor de buitenzijde kan er worden gekozen uit een opbouw- of infreeskom of een greepschild PC69 inclusief kerntrekbeveiliging. Aan de binnenzijde heeft u de keuze uit een greepschild met of zonder PC-sparing. 

 Hefschuifbeslag

 Bekijk hier alle specificaties!

 • Leverbaar in 2-gats of 3-gats uitvoering
 • Voldoet aan SKG** of SKG*** en PKVW
 • Binnen- en buitendelen zijn eenvoudig te combineren
 • Leverbaar in aluminium, F1
 • Toepasbaar in hout, kunststof en aluminium

 

Nu beschikbaar: 3-gats opbouwkom

Het assortiment hefschuifbeslag is nog verder uitgebreid met een 3-gats opbouwkom, naast onze al bestaande 2-gats kommen. De nieuwe kom is te combineren met het 3-gats hefschuifbeslag.

3 Gats Opbouwkom

 

Bestel direct via info@themans.nl of bel naar +31 (0)570 - 662580. 

Productiefaciliteit in Deventer
Themans is in het voorjaar van 2020 gestart met het onderzoek naar de haalbaarheid van een eigen productieafdeling. "De pilot daarvoor vond plaats in juni 2020", schetst Bert. “Inmiddels hebben we vijf medewerkers werkzaam op de assemblageafdeling. Het hebben van een eigen productie biedt zowel Themans als de klanten louter voordelen.” Bert somt op: "We kunnen nu direct controle houden over het hele assemblageproces. Een ander voordeel is dat het transport veel eenvoudiger geworden
is en dat we flexibeler en sneller in kunnen spelen op de markt."

Hoe kunnen we het beter doen?
Door de productie naar Deventer te halen, is van de nood een deugd gemaakt. "Dat dit duurzaam uitpakt, is mooi meegenomen. S2 denkt altijd in termen van 'hoe kunnen we het beter doen?' Dat gaat niet alleen om het ontwikkelen van betere producten, maar ook hebben we bijvoorbeeld in zonnepanelen op ons eigen pand geïnvesteerd."

Prachtig om een product te zien ontstaan
Tijdens de rondleiding wijst Bert met gepaste trots op de assemblage van de gloednieuwe lijn met S2 sluitlijsten. "Een doordacht ontwerp. Het is prachtig om een product te zien ontstaan op de assemblagetafel. De eigen productie is ook voor het maken van kleinere series heel interessant, we zijn ineens een stuk flexibeler namelijk. Zo hebben we aan het gamma een zwarte sluitlijst toegevoegd. Deze is leverbaar in structuurlak. En ja, die is zeer chique."

De nieuwe S2 sluitlijst mag er zijn en draagt de naam CET. "Het is een 1-hendel-systeem", legt Bert uit. "Een doorontwikkeling van een bekende sluitlijst, ontworpen op verzoek van onze klanten. Themans heeft hem volledig in eigen huis ontwikkeld; uiteraard voldoet deze sluitlijst aan SKG klasse 3."

Een andere primeur die we voorgeschoteld krijgen is het nieuwe hefschuifbeslag, dat voorzien is van een platte kruk. "Daarmee is dit beslag ideaal voor puien waar een rolluik of screen gemonteerd zit. Geen obstakel meer. Alles is uitgevoerd in massief aluminium, met een ingetogen design. Het past perfect binnen de hedendaagse opvattingen over architectuur."

Eigen assemblage smaakt naar meer
De ruimte die nodig was voor de assemblage afdeling is gewonnen door een deel van de opslag te optimaliseren. "Daar zijn nuttige vierkante meters uitgekomen", licht Bert toe. “De assemblage loopt gesmeerd en smaakt naar meer. Assembleren is beslist geen doel voor ons, maar een middel waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Nu assembleren we de nieuwe S2 sluitlijst, maar we breiden binnenkort uit met andere artikelen."

Bert geeft tot besluit aan dat de nieuwe producten op de komende Polyclose te bewonderen zullen zijn. "Daar laten we niet alleen de nieuwe sluitlijst zien, maar ook ons nieuwe zwarte veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging en een zwarte meerpuntssluiting. Mooi strak en minimalistisch."

 File 00027890003 THEMANS B V 0001

Bron: Vakblad Profiel. editie september
Lees hier het complete interview

« Nieuwere berichten
2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18