Onderdorpels

De oplossing voor onderhoudsvrije en makkelijk te verwerken onderdorpels

De dorpels voor houten kozijnen zijn leverbaar in vier basisprofielen: twee profielen voor naar binnendraaiende deuren en twee profielen voor naar buitendraaiende deuren. Met de dorpels van S2 wordt de basis geleverd voor vele toepassingen.

Eenvoudige montage

De lengte van de dorpel is maximaal 5,80 meter. Op de dorpel kunnen vijf verschillende vakken worden gerealiseerd. De buitenste neuten op de dorpel hebben een breedte van 90 of 67 mm. De neuten voor de tussenstijlen zijn standaard 90 mm breed. De dorpels worden altijd voorgemonteerd geleverd en zijn zeer eenvoudig te verwerken met een eenvoudig te bevestigen plugverbinding.

  • Voor een naar binnen- of buitendraaiende deur
  • Met glasvezel versterkte onderdorpel met een goede isolatiewaarde
  • Stabiele onderdorpels van hoge kwaliteit
  • Slijtvaste RAL 9005 coating

 

  • Randneuten van 90 mm of 67 mm breed
  • Compleet voorgemonteerd inclusief bevestigingsmateriaal
  • Geschikt voor 114 mm kozijnhout
  • Kopse bewerking mogelijk

Naar buitendraaiende deuren

De profielen, bestemd voor een naar buitendraaiende deur, hebben een sponningsdiepte van 67 of 72 mm. Per vak kan gekozen worden voor een sponningzijde aan de binnen- of buitenzijde bestemd voor een deur of beglazingsvak. Kopse bewerkingen zijn mogelijk met een reno- of kloosterafwerking.

Naar binnendraaiende deuren

De dorpels voor een naar binnendraaiend profiel hebben een sponningdiepte van 51 of 57 mm. Met de vakvulling kan gekozen worden voor een deur- of glasvak aan de binnenzijde. Voor de afwatering is het profiel voorzien van frezingen waardoor het vocht niet in de sponning van de dorpel blijft staan. Ook zijn de profielen voor een naar binnendraaiende deur toe te passen voor een dubbele deur. De nieuwe S2 sluitkom kan centraal gepositioneerd worden ten opzichte van de pennen.

Sluitmiddelen

De dorpel van S2 is een makkelijk te monteren en gebruiksvriendelijke deuroplossing. De dubbele deuroplosssing komt het beste tot zijn recht met onze S2 sluitkom of boorpotten. Deze zijn makkelijk na te stellen of zelfstellend om de werking van hout bij de dubbele deur op te vangen.

Download onze brochures

Download de product sheet of het neut overzicht voor meer informatie. Heeft u vragen over onze onderdorpels? Neem dan contact met ons op.