S2 breidt verder uit met eigen productiefaciliteit in Deventer

28 januari 2021

S2 is in het voorjaar van 2020 gestart met het onderzoek naar de haalbaarheid van een eigen productieafdeling. “De pilot daarvoor vond plaats in juni 2020”, schetst Bert, algemeen directeur van S2. “Inmiddels hebben we vijf medewerkers werkzaam op de assemblageafdeling. Het hebben van een eigen productie biedt zowel S2 als de klanten louter voordelen.” Bert somt op: “We kunnen nu direct controle houden over het hele assemblageproces. Een ander voordeel is dat het transport veel eenvoudiger geworden is en dat we flexibeler en sneller in kunnen spelen op de markt.”

Hoe kunnen we het beter doen?

Door de productie naar Deventer te halen, is van de nood een deugd gemaakt. “Dat dit duurzaam uitpakt, is mooi meegenomen. S2 denkt altijd in termen van ‘hoe kunnen we het beter doen?’ Dat gaat niet alleen om het ontwikkelen van betere producten, maar ook hebben we bijvoorbeeld in zonnepanelen op ons eigen pand geïnvesteerd.”

Prachtig om een product te zien ontstaan

Tijdens de rondleiding wijst Bert met gepaste trots op de assemblage van de gloednieuwe lijn met S2 sluitlijsten. “Een doordacht ontwerp. Het is prachtig om een product te zien ontstaan op de assemblagetafel. De eigen productie is ook voor het maken van kleinere series heel interessant, we zijn ineens een stuk flexibeler namelijk. Zo hebben we aan het gamma een zwarte sluitlijst toegevoegd. Deze is leverbaar in structuurlak. En ja, die is zeer chique.”

De nieuwe S2 sluitlijst mag er zijn en draagt de naam CET. “Het is een 1-hendel-systeem”, legt Bert uit. “Een doorontwikkeling van een bekende sluitlijst, ontworpen op verzoek van onze klanten. Themans heeft hem volledig in eigen huis ontwikkeld; uiteraard voldoet deze sluitlijst aan SKG klasse 3.”

Een andere primeur die we voorgeschoteld krijgen is het nieuwe hefschuifbeslag, dat voorzien is van een platte kruk. “Daarmee is dit beslag ideaal voor puien waar een rolluik of screen gemonteerd zit. Geen obstakel meer. Alles is uitgevoerd in massief aluminium, met een ingetogen design. Het past perfect binnen de hedendaagse opvattingen over architectuur.”

Eigen assemblage smaakt naar meer

De ruimte die nodig was voor de assemblage afdeling is gewonnen door een deel van de opslag te optimaliseren. “Daar zijn nuttige vierkante meters uitgekomen”, licht Bert toe. “De assemblage loopt gesmeerd en smaakt naar meer. Assembleren is beslist geen doel voor ons, maar een middel waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Nu assembleren we de nieuwe S2 sluitlijst, maar we breiden binnenkort uit met andere artikelen.”

Bert geeft tot besluit aan dat de nieuwe producten op de komende Polyclose te bewonderen zullen zijn. “Daar laten we niet alleen de nieuwe sluitlijst zien, maar ook ons nieuwe zwarte veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging en een zwarte meerpuntssluiting. Mooi strak en minimalistisch.”

 

Bron: Vakblad Profiel, editie september

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over onze producten of bent u op zoek naar een specifieke oplossing? Onze medewerkers helpen u graag verder.