Over S2

Unieke, eigenzinnige hang- en sluitwerk producten voor de gehele bouwkolom

S2 is al jaren een betrouwbare en betrokken partner voor de houtverwerkende timmerindustrie, deurfabrikanten, gevelbouwers en ijzerwarenvakhandels in Nederland en buitenland. Vanuit onze thuisbasis in Deventer werken wij iedere dag met een gedreven team van productspecialisten aan de ontwikkeling van hang- en sluitwerk oplossingen.

Sluitende oplossingen

Wij ontwikkelen voor en met de verwerker. Welke problemen kunnen we oplossen en kan het product eenvoudiger geïnstalleerd worden? Daarbij kijken we ook naar universele oplossingen waarmee we de voorraad reduceren en daarmee tegelijkertijd de kosten. Dat alles zonder de eindgebruiker uit het oog te verliezen.

Alles onder 1 dak

Ontwikkeling, engineering, productie, assemblage en service, alles vind je bij ons onder een dak.
Daarmee kunnen we maatwerk leveren, snel anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en technieken en houden we de communicatielijntjes en levertijden lekker kort.

Thumbnail
Betrokken
Innovatief
Verantwoordelijk
Eigenzinnig

Onze partners

Wij werken samen met diverse partners met allemaal één gezamenlijk doel:
producten en oplossingen van de hoogste kwaliteit leveren.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een specifiek product of wilt u gewoon een keertje met ons sparren? Stel uw vraag via de mail, whatsapp of neem telefonisch contact op. Ons team denkt graag met u mee.

2022

De afgelopen jaren heeft S2 zich steeds meer geprofileerd als fabrikant en ontwikkelaar van innovatief hang- en sluitwerk. S2 groeit uit tot een steeds sterker hang- en sluitwerk merk en ook de branche raakt meer en meer vertrouwd met de producten en naam van S2. Daarom volgt in 2022 een rebranding en gaan we voortaan verder als S2 hang- en sluitwerk BV.

2020

In 2020 wordt er een assemblage afdeling ingericht waarmee een deel van de S2 productie naar Deventer komt. Met de komst van deze assemblage afdeling beheren we nu alles onder één dak, van ontwikkeling, 3D prototypes maken tot productie.

2007

Het hang- en sluitwerk merk S2 wordt overgenomen van de Doorwin Groep. Themans BV. stond aan de basis van grote hang- en sluitwerk merken als FSB, BSW en Cisa. Deze kennis willen we nu volop benutten en inzetten om S2 in Nederland op de kaart te zetten.

2003

Binnen de Doorwin Groep, destijds marktleider op het gebied van productie en verkoop van kozijnen, deuren en ramen, wordt het nieuwe hang- en sluitwerk merk S2 opgericht.  Het merk is ontwikkeld voor de verwerkende industrie en zal worden overgenomen door Themans hang- en sluitwerk.

1991

Het hang- en sluitwerk en meubelbeslag wordt onder gebracht onder Themans BV. De komende jaren zijn gericht op het verder uitbouwen van agenturen. Enkele bekende merken zijn Geze deurdrangers, Cisa cilinders, hangsloten, FSB deurkrukken en BSW scharnieren.

1958

In 1958 komt zoon Maurits in het bedrijf. In de loop van de jaren heeft hij het bedrijf geleidelijk overgenomen van zijn vader. Doordat het bedrijf groeide, is het bedrijf diverse malen naar een groter pand verhuisd binnen Zutphen. In 1980 werd een eigen pand betrokken aan de Gerritsenweg.

1928

In 1928 begon de heer I.D. Themans in zijn woning in Zutphen een agenturenhandel. Hij had bij een groothandel in ijzerwaren gewerkt en besloot in het hang- en sluitwerk verder te gaan. Themans werd agent voor Nederland van buitenlandse fabrieken die gereedschappen en hang- en sluitwerk produceerden.