Vluchtwegoplossingen

Altijd een uitweg met onze anti-paniek oplossingen

Een vluchtdeur moet bij calamiteiten in één enkele, lichte en eenvoudige handeling kunnen worden geopend zonder het gebruik van een sleutel. In de Europese normen NEN-EN1125 en NEN- EN179 zijn alle eisen vastgelegd om veilig te kunnen vluchten.

Paniekuitgang (NEN-EN1125)

In openbare ruimtes bevinden zich soms veel mensen en kunnen gemakkelijk panieksituaties ontstaan. Mensen zijn over het algemeen niet bekend met het gebouw en de paniekuitgangen.
In dergelijke situaties gelden de eisen en richtlijnen beschreven in deNEN-EN1125. Paniekbeslag met een duwstang of duwbalk voldoet aan deze eisen.

Nooduitgang (NEN-EN179)

Een nooduitgang komt voor in gebouwen waar zich een kleine groep mensen bevindt. De mensen zijn bekend met het gebouw, de vluchtwegen en de bediening van de nooduitgangen. Een panieksituatie zal zich hier niet snel voordoen. Voor de nooduitgang gelden daarom de eisen en richtlijnen beschreven in de NEN-EN179. De nooddeur mag worden voorzien van een Push Pad of anti-paniek greep of kruk.

Paniekbalk opbouw

Met de opbouw paniekbalken Fast Push en Fast Touch opent u een nooduitgang eenvoudig door de balk naar beneden of er tegenaan te duwen. De paniekbalken voldoen aan de NEN-EN1125 en zijn geschikt voor openbare ruimtes waar grote groepen mensen aanwezig zijn. De opbouw paniekbalken zijn geschikt voor enkele deuren en sluiten op één, twee of drie punten. Bovendien kunnen enkele paniekbalken gecombineerd worden voor toepassing op een dubbele deur. In combinatie met buitendeurbeslag is toegang van buitenaf mogelijk.

Vluchtwegoplossing-opbouw-paniekbalken-opbouw

Push Pad

In gebouwen waar men bekend is met de vluchtroutes en nooduitgangen voldoet de Push Pad conform de NEN-EN179 norm. De Push Pad kunt u toepassen op enkele deuren waarbij u de keuze heeft uit een één- of tweepuntssluiting. Tevens is er een Push Pad combinatie mogelijk voor dubbele deuren.

Vluchtwegoplossing-opbouw-push-pad

Paniekbeslag inbouw

De inbouw vluchtwegoplossingen bieden een veilige uitweg bij noodsituaties en voorkomen dat ongewenste personen ongemerkt het pand binnendringen.

De sloten vergrendelen een toegangsdeur (mechanisch of elektronisch) en zijn, in combinatie met SKG**/*** goedgekeurd veiligheidsbeslag en profielcilinder, conform de normen van SKG® en PKVW. Aan de binnenzijde is de toegang naar buiten altijd te bedienen middels de kruk (NEN-EN179) of de duw-/paniekbalk (NEN-EN1125).

 

Download onze catalogus

Op zoek naar meer informatie over onze vluchtwegoplossingen? Raadpleeg onze documentatie of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!