S2 OptiMaxx nastelbaar scharnier

10 juli 2023

Niets is vervelender dan een deur die niet goed sluit. Een probleem dat vaak ontstaat bij zeer warme of juist extreem koude weersomstandigheden. Door warmte, kou of vocht gaan houten kozijnen en deuren werken, waardoor de sluitnaad groter of kleiner wordt.

Nastelbaar scharnier

Een nastelbaar scharnier biedt de beste en meest eenvoudige oplossing! Het nieuw ontwikkelde S2 OptiMaxx scharnier kunt u met één enkele stelschroef nastellen, terwijl de deur in het kozijn hangt. U ziet dus direct het resultaat. Het nastelbare scharnier heeft een metalen stelplaat achter het scharnierbled. Met een 3 mm inbussleutel draait u de stelschroef richting het kozijn of juist van het kozijn af. Door het stellen verandert de hang- en sluitnaad, waardoor de deur weer optimaal sluit.

Gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossing

Vaak worden deze problemen verholpen door het schaven van de deur of het achteraf plaatsen van vulplaatjes. Om dit op te lossen, moet de deur vaak uit het kozijn gehaald worden. Als leverancier bent u dan veel tijd en geld kwijt om dit op te lossen.

Nu tonen we dit in onze nieuwe animatievideo die op een heel eenvoudige manier illustreert wat het voordeel is van de OptiMaxx scharnieren!

  • In onze instructievideo demonstreren we hoe uw klant het scharnier zelfstandig kan bijstellen

Voordelen S2 OptiMaxx nastelbaar scharnier

  • Toe te passen met nastelbare metalen plaat of vaste kunststoffen vulplaat
  • Stelbereik van 5 mm (-2,5 mm/+2,5 mm) met nastelbare plaat
  • Voldoet aan SKG®*** en PKVW®
  • Minder slijtage door dubbele kunststoffen lagering
  • Uitzakbeveiliging door V-groef en niet bandstijf
  • Veiligheidsnok op kozijndeel
  • Links en rechts toepasbaar
  • Minimalistische driedelige knoop
  • Geborsteld silverlook topcoat

Modulaire opbouw

Om u in iedere situatie van een oplossing te kunnen voorzien, heeft u bij S2 altijd keuze uit meerdere mogelijkheden. Ook de S2 OptiMaxx is leverbaar in twee uitvoeringen. Naast de OptiMaxx met nastelbare plaat, kunt u ook kiezen voor de OptiMaxx met vaste plaat. Dit scharnier kunt u niet nastellen, maar heeft dankzij de vaste plaat een gelijke frezing.

Uit voorraad leverbaar

Onze S2 OptiMaxx nastelbare scharnieren zijn direct uit voorraad leverbaar. Voor vragen of bestellingen kunt u contact opnemen via info@S2info.nl of via ons contactformulier.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over onze producten of bent u op zoek naar een specifieke oplossing? Onze medewerkers helpen u graag verder.